Zamieszczone przez Marek Kwiecień
[Inne] Co wybrać Generali czy Allianz?
Zwiń
X
-
w allianz oczywiscie zalezy od OWU najczesciej stosuja TYLKO orginały( niezaleznie od wieku auta), jezeli jest to pakiet AC,OC,NW to najczesciej jest auto zastępcze w pakiecie pozatym, rzeczoznawca robi ogledziny na miejscu u Klienta i daje kosztorys od razu
Generali nie wiem....ET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I
ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO
Komentarz
-
-
Ja mam jakis wstret do allianza (mimo, ze jestem ubezpieczony w nim jeszcze) ale czytalem ostatnio w necie artykul (chyba byl link na OCP) ze gosciowi zapierniczyli auto, oddal kluczyki, allianz orzekl, ze widac bylo slady dorabiania kluczykow na podstawie dostarczonych przez klienta i dupa -> do widzenia.
Co prawda nie wiem jak bylo na prawde (moze gosc dorobil sobie kluczyka czy cos) ale mogli mu rowniez dorobic w serwisie czy w milionie innych miejsc gdzie sie zostawia auto z kluczykami.
Niesmak pozostal i postaram sie zmienic ubezpieczyciela przy okazji nastepnego OC/ACAudi A7 3.0 TDI 313KM/653NM mocy dostarcza http://www.dynosoft.pl/ ;-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez paliozaWysłany: Czw 09 Paź, 08 15:44
Ja mam jakis wstret do allianza (mimo, ze jestem ubezpieczony w nim jeszcze) ale czytalem ostatnio w necie artykul (chyba byl link na OCP) ze gosciowi zapierniczyli auto, oddal kluczyki, allianz orzekl, ze widac bylo slady dorabiania kluczykow na podstawie dostarczonych przez klienta i dupa ->
Komentarz
-
-
Korzystam z usług Allianz i nie ma najmniejszego problemu. Jeśli chodzi o ceny pakietów to obecnie jestem po wyliczeniach i najlepszą cenę zaproponowali w Allianz Direct (cały pakiet)PerfectService by DGW
Skoda Octavia 2FL Combi L&K 2.0 TDI BKD+
Skoda Octavia 1 Combi 1.9 TDI AHF
Skoda Fabia RS 1.9 TDI ASZ+
Komentarz
-
-
paz, cześć
tutaj masz moja wypowiedź z 2007.10.08
"wybrałem "full pakiet" za ~1700zł w marcu w Generali
Ostatnio miałem niesamowitą przygodę rodem z "Drogówki". Gość zatrzymywany przez Straż Miejską zatrzymał sie Poldkiem i zaczął cofać na mnie ! oczywiście "lekko" dotknął mnie (migacz przód + lekko porysowany zderzak) i zwiał a my za nim w pola oczywiście dzielny Poldek poszedł jak ogary w las ale do rzeczy: Było to 9 X ok. 17:30 po pobycie na komendzie w Będzinie wróciłem do domku i wszedłem na stronkę GENERALI i wysłałem info o szkodzie.
Na drugi dzień agent zadzwonił do mnie na kom. i umówiliśmy się w tym samym dniu podjechał porobił foty spisaliśmy papierki i za 1 dzień! pojechałem z współwłaścicielem do oddziału gdzie już czekał przyznane odszkodowanie ! w postaci przedpłaconej karty płatniczej GENERALI szczegóły na ich stronie www za 2 dni robocze miałem kasę w ręku UWAGA 1230zł! oczywiście bez prowizji w każdym bankomacie w Polsce
Pierwszy raz byłem tak mile zaskoczony tempem załatwienia odszkodowania w Polsce...
więcej na http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...hlight=#210746
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pazDzięki wszystkim za wypowiedzi.Czemu te dwie firmy, ponieważ prawdopodobnie kupię nową Octe 2 i chce wziąć pakiet ubezpieczeniowy na dwa lata. W Generali kosztuje to 3980 zł a w Allianz 4200 zł i chyba zdecyduje się na Generali.
Komentarz
-
-
nie bez znaczenia jest 1 fakt: jesli macie znizki w AC/OC i ubezpieczycie auto w allianz i dajmy na to macie jeszcze 1 auto (obojetne gdzie ubezpieczone) ktorym spowodujecie wypadek - w allianz nie tracicie znizki na auto ktorym nie dokonaliscie szkody. Czyli jesli bylo 60% znizek to za to auto (i kazde inne ubezpieczone u nich w ktorym nie bylo szkody) wciaz jest 60%
(nie bez znaczenia gdy np. dopisujecie sie do ubezpieczenia samochodu żony ktora wlasnie dostala pierwsze auto)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Geraltnie bez znaczenia jest 1 fakt: jesli macie znizki w AC/OC i ubezpieczycie auto w allianz i dajmy na to macie jeszcze 1 auto (obojetne gdzie ubezpieczone) ktorym spowodujecie wypadek - w allianz nie tracicie znizki na auto ktorym nie dokonaliscie szkody. Czyli jesli bylo 60% znizek to za to auto (i kazde inne ubezpieczone u nich w ktorym nie bylo szkody) wciaz jest 60%
(nie bez znaczenia gdy np. dopisujecie sie do ubezpieczenia samochodu żony ktora wlasnie dostala pierwsze auto)
Komentarz
-
Komentarz